BoerJohndische Blog

Hedde gij ut ok zo cow?

En dan is het herfst, de dagen korter, de natuur doet haar werk. De mais van het land, de koeien lopen steeds minder vaak in het weiland. De korte broek wordt lange broek (alhoewel, boven de 15 graden twijfel ik wel eens ;).

Lees meer »

Een hete zomer!

Beste mensen, Alweer even geleden dat ik een blog schreef. De laatste maanden zijn denk ik wel de drukste uit mijn leven geweest. In ieder geval de meest turbulente! Nieuw gebouw, nieuwe mensen, nieuwe gasten, nieuwe (onnavolgbare en onduidelijke Corona) regels, gebouw bouwen, nog veel in het werk bepalen, nieuwe mensen aannemen, tussendoor nog full time boer zijn. Oh ja, en ergens was ik ook nog echtgenoot en vader. Al was deze rol het laatste jaar wel mager. Daarentegen werd ik zelf niet magerder, haha.

Lees meer »

Mei op de boerderij

Het is mei, we zijn de laatste afwerkingen aan het doen aan ons mooie nieuwe pand. Daar gaat altijd meer tijd in zitten dan gedacht! Toch zijn we al weer enkele weken open voor diverse activiteiten. Gelukkig is er buiten al weer veel mogelijk. Fijn om te zien hoe langzaam 't Dommeltje weer tot leven komt.

Lees meer »

Project Feniks

Eindelijk is het zover, eindelijk kunnen we u weer ontvangen op onze boerderij. Het is nog een beetje primitief, het is nog geen "grand opening" maar op kleine schaal kunnen we u vanaf 1 april gelukkig alweer wat vertier geven op de boerderij. Boerengolf en jeu de boules zijn de eerste activiteiten waar we mee van start gaan. Op termijn zal het terras uiteraard ook opengaan als de regels dit toe laten. Ondertussen kunt u zien hoe we de laatste hand leggen aan de herbouw van onze "gasterij”. Het gebouw zal nog meer boeren romantiek uitstralen dan onze oude schuur. Met een pannendak en een gedeeltelijk rieten kap ademt het gebouw een unieke landelijke sfeer.  Zo'n authentieke, nostalgische uitstraling het gebouw heeft aan de zichtbare kant, zo hypermodern is het gebouw aan de onzichtbare (technische) kant. Via een warmtepomp wordt het pand milieuvriendelijk verwarmt. Daarnaast draait er een hypermodern Corona-proof ventilatiesysteem om alle ruimtes van frisse lucht te voorzien. Ook aan de boerderij zijde is flink groen geïnvesteerd. Op de koeienstal liggen sinds eind maart 1200m2 zonnepanelen.  Ons bedrijf gaat in deze Corona tijd dus door een echte metamorfose.  

Lees meer »