Over ons

Wij zijn de familie van Hal. Fijn dat u ons bezoekt!  Of u nu komt voor een vergadering, feest of afscheid. Wij hopen dat we u fijn verblijf op het Brabantse platteland kunnen geven. Mocht u ons tegen komen maak dan gerust een praatje. Wie zijn we en wat doen we?

John van Hal: Boer en eigenaar.
Hanny van Hal: Administratie 
Wies (oma) van Hal: Zorgt voor kalfjes en nog heel veel hand en span diensten. 
Maud, Sofie en Pleun zijn de dochters van John en Hanny
Samen met ons team laten we zoveel mogelijk mensen een leuke tijd beleven op de boerderij.

't Dommeltje

Boerderij 't Dommeltje is een echte boerderij met 65 melkkoeien en 60 jonge koeien/kalfjes van 0-2 jaar. Het unieke van deze boerderij is dat je een dag kunt beleven op jouw manier. Dit kan zijn zakelijk informeel (vergaderingen en bijeenkomsten) of creatief/sportief (klompen schilderen en klimmen). Maar ook voor een feest of event kunt u terecht op de boerderij. Dus voor ieder feest, bedrijfsuitje, familiedag, vrijgezellenfeest, evenement of ander groepsuitje bent u bij Boerderij 't Dommeltje op het juiste adres. Tijdens uw verblijf draait het leven van onze koeien gewoon door. U kunt dus altijd zien hoe het er aan toe gaat in het leven van de moderne boer, zijn gezin en de koeien natuurlijk. Ik hoop u te mogen begroeten op onze boerderij. 

Met loeigoeie groeten,

John, Hanny, Maud, Sofie, Pleun, oma Wies van Hal en natuurlijk Team Dommeltje !

 

Boer John & boerin Hanny

Geschiedenis

In september 2004 zijn we naast de melkkoeien begonnen met het aanbieden van boerengolf. Met een paar partytentjes van de Gamma ontvingen we onze eerste gasten. In deze tijd zetten we de koffie nog in onze eigen keuken en gingen alle gasten in ons eigen huis naar het toilet. Dit alles om de eenvoudige reden dat we niet meer voorzieningen hadden op dat moment. Je moet weten dat ons huis toen een woonunit was van 60m2. Door goed naar onze gasten te luisteren groeide we in 6 jaar tijd uit tot een boerderij waar we sinds 2009 beschikken over 1200m2 indoor recreatie met horeca. Vele activiteiten, vergaderfaciliteiten een prachtige accommodatie maken dit nu tot een prachtig geheel. In 2013 werd er een complete nieuwe stal gebouwd voor al onze koeien. Met deze stal (2200m2, een investering van bijna 700.000 euro) zijn ook onze koeien weer helemaal bij de tijd. Met extra veel ruimte en ze liggen zelfs op matrassen !

Brand
Vrijdag 13 december 2019 zal voor ons een dag zijn "om nooit te vergeten". Helaas werd ons bedrijf getroffen door een hele grote brand. In enkele uren was onze volledige "horecastal" afgebrand. Gelukkig hebben mensen en dieren geen blijvend letsel opgelopen. Gelukkig konden we in september 2020 aan de slag met de bouw van Dommeltje 2.0. Uit al deze ellende verscheen een mooi, sfeervol nieuw gebouw. 

Sfeer

U zult ontdekken als u op onze boerderij komt dat er nog echt een boerderij sfeer hangt. Dat kan ook niet anders want we runnen onze boerderij nog steeds zoals we dat altijd gedaan hebben. Dat is ook ons speerpunt, een echte boerderij beleven met de faciliteiten hetzelfde of misschien wel beter dan een restaurant of menig hotel. De gast staat bij ons echt centraal. We zijn ook nog steeds een familiebedrijf.

Mensen

We hebben weliswaar diverse personeelsleden (die we ook een beetje als familie beschouwen) maar het hele gezin werkt mee aan het runnen van de toko. Ik zelf (John) bestuur de boerderij, maak de planning en zorg voor het organiseren van de activiteiten. Mijn vrouw (Hanny) zorgt voor de administratie en de aankleding. En "ons moeder" zorgt iedere dag voor de kleinste kalfjes, wast alle kleding en verricht daarnaast diverse hand en span diensten rond de boerderij. 

Ik hoop dat we u binnenkort mogen verwachten op onze boerderij met uw familiedag, bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of ander gezelschap. Misschien heeft u een idee dat helemaal niet voorkomt in ons aanbod. Schroom niet om me te bellen en een suggestie te doen want, HET DRAAIT HIER OM U!

2004: Zo is het begonnen, 3 partytentjes van de Gamma, langs ons huis (de oude woonunit rechts). In deze unit gingen toen ook de gasten naar het toilet en maakten we de koffie en sneden we de cake. Na 3 maanden waaiden de tentjes weg. 

2008/2009 rechts wordt de nieuwe schuur gebouwd met 300m2 horeca en 1000m2 binnen activiteiten. Op de foto zie je links de stal in aanbouw die in 2013 werd gebouwd voor onze koeien.

2020 Heropbouw van ons nieuwe pand na de verwoestende brand van 13 december 2019. We maken plaats voor 700m2 horeca.