Project Feniks

Gepubliceerd op 24 maart 2021 om 15:00

Eindelijk is het zover, eindelijk kunnen we u weer ontvangen op onze boerderij. Het is nog een beetje primitief, het is nog geen "grand opening" maar op kleine schaal kunnen we u vanaf 1 april gelukkig alweer wat vertier geven op de boerderij. Boerengolf en jeu de boules zijn de eerste activiteiten waar we mee van start gaan. Op termijn zal het terras uiteraard ook opengaan als de regels dit toe laten. Ondertussen kunt u zien hoe we de laatste hand leggen aan de herbouw van onze "gasterij. Het gebouw zal nog meer boeren romantiek uitstralen dan onze oude schuur. Met een pannendak en een gedeeltelijk rieten kap ademt het gebouw een unieke landelijke sfeer.  Zo'n authentieke, nostalgische uitstraling het gebouw heeft aan de zichtbare kant, zo hypermodern is het gebouw aan de onzichtbare (technische) kant. Via een warmtepomp wordt het pand milieuvriendelijk verwarmt. Daarnaast draait er een hypermodern Corona-proof ventilatiesysteem om alle ruimtes van frisse lucht te voorzien. Ook aan de boerderij zijde is flink groen geïnvesteerd. Op de koeienstal liggen sinds eind maart 1200m2 zonnepanelen.  Ons bedrijf gaat in deze Corona tijd dus door een echte metamorfose.  

Feniks

Zelf noem ik het project al een gehele tijd "project Feniks”.  De Feniks is een vogel uit de mythologie. De vogel verbrand en vanuit deze as herrijst de vogel mooier en krachtiger dan ooit tevoren. Zo zie ik onze boerderij ook sinds 13 december 2019. Hoe ellendig, moeilijk, uitdagend en vreselijk deze tijd ook is geweest. We zijn het voorval aan het ombuigen naar een betere toekomst. Groener, mooier, groter en beter. We zien er naar uit om u weer een fantastische beleving te geven op onze “nieuwe” boerderij. We gaan in de nieuwe situatie nog meer insteken op producten van de eigen boerderij. U kunt daar lekker van genieten tijdens een bezoek of evenement hier maar ook thuis. Onze nu nog primitieve boerderij winkel zal een mooie plek krijgen in het nieuwe pand. Hierdoor kunt u dus na een bezoek ook veel lekkers meenemen om thuis van te genieten. Hier over volgende keer meer. 

 

Met boeren groet, houdoe! 

We zien oe géruh binnenkort bij ons op de plak. 

Boer John  

Reactie plaatsen

Reacties

Jeanne Jongmans
3 jaar geleden

Wat n mooi verhaal John.En hoe treffend de vergelijking van de Feniks en jullie prachtige boerderij.We zie er naar uit om hopelijk de 70 jarige verjaardag van mijn man te kunnen vieren.Wel pas in januari 2022,maar dan zijn jullie al vast warm gedraaid.Succes.