Over Boerderij 't Dommeltje

Boerderij 't Dommeltje is een echte boerderij met 65 melkkoeien en 60 jonge koeien/kalfjes van 0-2 jaar. Het unieke van deze boerderij is dat je een dag kunt beleven op jouw manier. Dit kan zijn zakelijk informeel (vergaderingen en bijeenkomsten) of creatief/sportief (klompen schilderen en klimmen). Maar ook voor een feest kunt u terecht op de boerderij. Dus voor ieder feest, bedrijfsuitje, familiedag, vrijgezellenfeest, evenement of ander groepsuitje bent u bij Boerderij 't Dommeltje op het juiste adres. Tijdens u verblijf draait het leven van de koeien gewoon door. U kunt dus altijd kijken hoe het er aan toe gaat in het leven van de moderne boer, zijn gezin en de koeien natuurlijk. Ik hoop u te mogen begroeten op onze boerderij. 

Met loeigoeie groeten,


John, Hanny, oma Wies van Hal en natuurlijk Team Dommeltje !


f942eef8747a41b9b5431e704548879d

Boer John en zijn vrouw Hanny

601a3d30bf0d4a58928694557da3bb69

De boerendochters van Hal

Bobby

Hond en gastvrouw Bobby

Geschiedenis

In september 2004 zijn we naast de melkkoeien begonnen met het aanbieden van boerengolf. Met een paar partytentjes van de Gamma ontvingen we onze eerste gasten. In deze tijd zetten we de koffie nog in onze eigen keuken en gingen alle gasten in ons eigen huis naar het toilet. Dit alles om de eenvoudige reden dat we niet meer voorzieningen hadden op dat moment. Je moet weten dat ons huis toen een woonunit was van 60m2. Door goed naar onze gasten te luisteren groeide we in 6 jaar tijd uit tot een boerderij waar we sinds 2009 beschikken over 1200m2 indoor recreatie met horeca. Vele activiteiten, vergaderfaciliteiten een prachtige accommodatie maken dit nu tot een prachtig geheel. In 2013 werd er een complete nieuwe stal gebouwd voor al onze koeien. Met deze stal (2200m2, een investering van bijna 700.000 euro) zijn ook onze koeien weer helemaal bij de tijd. Met extra veel ruimte en ze liggen zelfs op matrassen !

Sfeer

U zult ontdekken als u op onze boerderij komt dat er nog echt een boerderij sfeer hangt. Dat kan ook niet anders want we runnen onze boerderij nog steeds zoals we dat altijd gedaan hebben. Dat is ook ons speerpunt, een echte boerderij beleven met de faciliteiten hetzelfde of misschien wel beter dan een restaurant of menig hotel. De gast staat bij ons echt centraal. We zijn ook nog steeds een familiebedrijf.

Mensen

We hebben weliswaar diverse personeelsleden (die we ook een beetje als familie beschouwen) maar het hele gezin werkt mee aan het runnen van de toko. Ik zelf (John) bestuur de boerderij, maak de planning en zorg voor het organiseren van de activiteiten. Mijn vrouw (Hanny) zorgt voor de administratie en de aankleding. En "ons moeder" zorgt iedere dag voor de kleinste kalfjes, wast alle kleding en verricht daarnaast diverse hand en span diensten rond de boerderij. 

Ik hoop dat we u binnenkort mogen verwachten op onze boerderij met uw familiedag, bedrijfsuitje, vrijgezellenfeest of ander gezelschap. Misschien heeft u een idee dat helemaal niet voorkomt in ons aanbod. Schroom niet om me te bellen en een suggestie te doen want, HET DRAAIT HIER OM U!

geschiedenis tentjes en stal

2004: Zo is het begonnen, 3 partytentjes van de Gamma, langs ons huis (de oude woonunit rechts). In deze unit gingen toen ook de gasten naar het toilet en maakten we de koffie en sneden we de cake. Na 3 maanden waaiden de tentjes weg. 

f103f00c773747e6a29636605637035d

2008/2009 rechts wordt de nieuwe schuur gebouwd met 300m2 horeca en 1000m2 binnen activiteiten. Op de foto zie je links de stal in aanbouw die in 2013 werd gebouwd voor onze koeien.

john en hanny melkrobot

 In de foto John en Hanny in de nieuwe stal met nieuwe melkrobot.

Vul uw eigen inhoud in.