Ook voor kerstborrel en nieuwjaarsreceptie!

Escape room

Escape the Farm in 60 minuten! 

Escape the Farm is een zenuwslopende activiteit waarbij je samen met je collega's, kameraden of familie het raadsel van deze kamer op zal moeten lossen. Weten jullie uit te breken binnen de tijd? Dan ben je safe... lukt het niet, dan ben je de sigaar...

 

Kamer 1: De Hooizolder  (6-8 personen)
Kamer 2: De Kerk (6-8 personen)
Kamer 3: Brabant (6-10 personen)
Kamer 4: Slachtkamer (6-10 personen)

 

Het verhaal van De Hooizolder

Het verhaal speelt zich af in de jaren 50 te Boxtel. De losbollige boerendochter Martha van Dommel papte vroeger wat aan met de boeren pummels uit het dorp. Plotseling raakt zij in verwachting. Ze bevalt van haar zoon Jacob. Tot op de dag van vandaag is nog steeds niet bekend wie de vader is. Dorpsbewoners maken er grapjes over; ‘zijde gij er ene van de melkboer?’ Als ongehuwde vrouw in verwachting raken, was in die tijd natuurlijk een schande.

 

In deze periode liet Martha aanwijzingen achter op de hooizolder van de boerderij. Dit is de plek waar zij haar vijf minnaars een voor een nacht mee naartoe bracht. Los de raadsels op en kom er achter wie de biologische vader is van Jacob. 

Het verhaal van De Kerk

Karel van Elsbroek is opgegroeid in de buurtgemeenschap Munsel. Hoewel moeder Elisabeth van Elsbroek een kerk bezat had Karel zijn twijfels bij de kerk. Anders dan zijn familie stond Karel nuchter in het leven en zocht in zijn leven naar meer praktische verklaringen. Hij volgde een studie geneeskunde om zo dokter te worden. Tijdens zijn loopbaan ontmoette hij de liefde van zijn leven, Marrit. Op een dag kregen ze een melding dat een beruchte seriemoordenaar, na een bloedstollende achtervolging eindelijk was opgepakt. Hij was hierbij wel in zijn been geschoten, waardoor hij verzorging nodig had. Marrit was de arts die deze beruchte moordenaar moest behandelen, helaas liep dit anders dan voorzien. Marit werd tijdens deze behandeling op gruwelijke wijze overmeesterd en vermoord. 

Karel was radeloos en wilde wraak. Hij nam contact op met zijn moeder en besloot in de kerk van zijn moeder een ruimte te bouwen waar de martelaars van deze wereld gemarteld worden. Om er zeker van te zijn dat alleen martelaars hun einde vonden in deze ruimte bouwde hij een veiligheidsplan. Iedereen die binnen één uur kan bewijzen dat hij of zij een goed hart heeft. Kan in gratie komen bij god! Lukt dit niet…..dan volgt de dood! Het is onduidelijk of het Karel ooit is gelukt om de dader te vinden. Het enige dat bekend is, is dat er nooit meer iets van de beruchte seriemoordenaar is waargenomen……..   

Het verhaal van Brabant

Jullie Broabantse skills worden op de proef gesteld. Een 'kei-gezellige' escaperoom waarbij de nodige dosis team-work goed van pas zal komen. Witte gullie te ontsnappen? Of bakte er niks van? Ook als ge ginne Broabander zijt, bende van harte welkom om ut roadsel van deeze koamer op te losse. 

'T verhoal speult zich af in  't joar 1106, waar d'n Hertog van Brabant de Akte van Broabant ondertekende. Hij zou hiermeej 't Broabantse land kunne ontwikkele zoals wij Broabant nu kenne. Mar wé blekt nou..De Spanjaarde zijn ons skônne Broabant binnengedrongen en hebbe dieje akte mee genome! Nou is 't gullie taak om die akte te zien terug te hoalen veur dé 't te loat is en dieje Spanjaarde er un potje van maoke! 

Doe ut veur iedereen die trots is op ons skônne Broabant zoals wij da nu kenne!

Houdoe! 

Het verhaal van De Slachtkamer

Dit jaar opende dan ook onze griezeligste en tevens onze nieuwste escaperoom. Generaties terug runde een oude familie hier een slagersbedrijf. Voor het oog van de klanten leek er niets aan de hand. Toch gaan er geruchten rond over nare en bloederige praktijken die zich achter het slagersbedrijf plaatsvinden. Er zouden vreemde dingen gebeuren in de naastgelegen slachtkamer. Om deze kamer binnen te gaan is een IJskoud geweten van groot belang. Ook is het handig als je een beetje bestand bent tegen bloederige zaken. Durven jullie deze oude slagerspraktijk in te gaan en lukt het jullie om alle bloederige raadsels op te lossen? Dan nodigen we je graag uit in de oude winkel van deze slager. 

Voor wie? 

Elke escape-room heeft een limiet in aantal deelnemers. In totaal is er plaats voor 36 personen (verspreidt over vier kamers). Indien u met een groter gezelschap bent, neem dan contact met ons op. De minimum leeftijd is 13 jaar. Uitzonderingen kunnen worden gemaakt indien er een oudere begeleider aanwezig is en in overleg met ons. 

Prijs vanaf 8 personen:  €19,- p.p.
Reserveren voor minder kan ook maar er wordt dan wel voor 8 personen in rekening gebracht. 

Let op: deze activiteit is ook te boeken i.c.m. een van onze voordeelarrangementen.  of boek ons speciale Happen & Ontsnappen arrangement!